Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Κάθε ψυχή στο διάβα των ενσαρκώσεων της περνάει από διάφορα στάδια μάθησης και εξέλιξης, ώστε να φθάσει στον τελικό της σκοπό, την εξομοίωσή της με το Θείο!


Κάθε ψυχή που έρχεται στη Γη έχει και μία συγκεκριμένη αποστολή;

Κάθε ψυχή που έρχεται στη Γη, έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μία συγκεκριμένη αποστολή... Ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξής της, επιλέγει το χρόνο που θα παραμείνει στη Γη και τα μαθήματα που έχει να λάβει. Υπάρχουν ψυχές που έχουν επιλέξει να φύγουν νωρίς, είτε γιατί έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, είτε γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία ταρακουνούν ή προβληματίζουν τον περίγυρό τους. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μία ψυχή μπορεί να διαλέξει να εξελιχθεί και μέσα από τον πόνο ή τη θυσία; Έχει λεχθεί, από σοφούς δασκάλους, ότι η ψυχή μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τη θυσία, την ανδρεία, την ταπεινοφροσύνη, την προσφορά προς το συνάνθρωπο κ.λ.π. Υπάρχουν ψυχές που διαλέγουν "απλές" ζωές για την εξέλιξή τους, αλλά πολλές και άλλες πιο "δύσκολες", αλλά λίγες.

 Λέγεται, ότι τα μωρά που γεννιούνται και πεθαίνουν νωρίς, είναι ψυχές που τερμάτισαν μόνες τους την προηγούμενη ζωή τους, πριν την καθορισμένη τους ώρα. Το χρονικό διάστημα, λοιπόν, που τους έμενε για να ζήσουν έρχονται και το "ισοφαρίζουν" σε μία επόμενη ενσάρκωση. Αυτό, μπορούμε να πούμε, ότι "βολεύει" το Σύμπαν, γιατί δεν υπάρχει καμία αιτία χωρίς αποτέλεσμα. Αν π.χ. για παράδειγμα υπάρχουν ψυχές που στο μάθημα της ζωής τους ήταν να βιώσουν το θάνατο ενός παιδιού, το Σύμπαν τις επιλέγει σαν γονείς της ψυχής εκείνης που έρχεται για να "συμπληρώσει" το χρόνο της προηγούμενης ενσάρκωσης της.

Ας εμπλουτίσουμε λίγο ακόμα το θέμα με κάποιες επισημάνσεις! 

 Η μία όψη του νομίσματος σε σχέση με το κάρμα, είναι ο νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος τον οποίο υποστηρίζουν κάποιες ανατολικές φιλοσοφίες και σχολές. Η άλλη όψη, όμως, μας λέει πως οι εμπειρίες μας δεν έγκεινται μόνο στο νόμο του κάρματος αλλά και στις ατομικές επιλογές της ψυχής προς εξέλιξη. Μία ψυχή μπορεί π.χ. να διαλέξει να γεννηθεί φτωχή ή άσχημη ή να βιώσει αρρώστιες, ώστε μέσα από αυτές τις καταστάσεις να δοκιμαστεί και κατ' επέκταση να εξελιχθεί η ίδια και οι άλλες γύρω της. Ανάλογα το επίπεδο εξέλιξης, ανάλογες θα είναι και οι επιλογές της (αν είναι άγουρη η ψυχή οι επιλογές αυτές μπορεί να επιτελεστούν από τους οδηγούς της).

 Ακόμα και από τον πλούτο και από την ομορφιά μπορεί να δοκιμαστεί μία ψυχή. Μέσα από τον πλούτο να δείξει φιλανθρωπία και μέσα από την ομορφιά την ταπεινότητα να βιώσει, ίσως, το φθόνο των άλλων και τη ζήλια. Επίσης, αν έχει ενσαρκωθεί για να λάβει ένα συγκεκριμένο "μάθημα" και δεν το "περάσει", τότε θα ενσαρκωθεί ξανά για λάβει το ίδιο. Δεν υπάρχει ένας Θεός Τιμωρός, μόνο ένας Θεός γεμάτος Αγάπη, Συγχώρεση και Συμπόνια. Και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ψυχές!

Η άποψή μου είναι ότι το κάρμα έχει να κάνει, κυρίως, με τα μαθήματα της κάθε ψυχής, χωρίς να λειτουργεί σαν τιμωρία. Ανάλογα, πάλι, το επίπεδο εξέλιξής σου, αν είσαι μία άγουρη ψυχή, πιστεύω ότι ενσαρκώνεσαι σχετικά γρήγορα. Αν είσαι μία εξελιγμένη ψυχή, μπορεί να διαλέξεις να γίνεις οδηγός για άλλες ψυχές, αντί να ενσαρκωθείς ή να διαλέξεις να ενσαρκωθείς σε έναν "χαμηλό" πλανήτη για μία συγκεκριμένη αποστολή!

Η ψυχή τυχαία επιλέγει τις ενσαρκώσεις της ή αυτό γίνεται κατόπιν επιλογής ή καθοδήγησης;

Ανάλογα το επίπεδο εξέλιξής μας, η επιλογή της ενσάρκωσής μας μπορεί να γίνει από τους Οδηγούς μας ή και από εμάς τους ίδιους! Αν η ψυχή είναι άγουρη ή νέα, συνήθως, έλκεται από παρόμοια επίπεδα, πλανήτες ή καταστάσεις με σκοπό την εξέλιξή της, μια και στο Σύμπαν υπάρχει αρμονία και νομοτέλεια. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως δεν υπάρχει ένας Θεός τιμωρός, αλλά ένας Πατέρας γεμάτος από Αγάπη για όλα τα πλάσματα του.

Η ψυχή μπορεί να ενσαρκωθεί και σε ζώο ή πάντα ενσαρκώνεται σε άνθρωπο;

Υπάρχουν σχολές που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο (αυτό έγκειται στη θεωρία της μετεμψύχωσης). Η θεωρία της μετενσάρκωσης υποστηρίζει ότι η ψυχή του ανθρώπου ενσαρκώνεται μόνο σε άνθρωπο. Γενικά, υπάρχουν σχολές που υποστηρίζουν πως όταν γεννιέται μία ψυχή, ξεκινά την εξελικτική της διαδικασία από χαμηλά ενεργειακές μορφές ύπαρξης (π.χ. μονοκύτταρους οργανισμούς, φυτά κ.λ.π.) μέχρι τη στιγμή που θα εισέλθει σε νοήμονα όντα. Τώρα, υπάρχει η περίπτωση να ενσαρκώνεται και σε άλλους πλανήτες και σε άλλα επίπεδα εξέλιξης... το θέμα, όμως εδώ, γίνεται περίπλοκο!

Μήπως και οι ανισότητες που υπάρχουν στη Γη αποκοπούν σε κάτι;

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πολλές "ανισότητες". Άλλοι άνθρωποι κατέχουν υψηλές βαθμίδες και πόστα, άλλοι παλεύουν για την επιβίωση, άλλοι έχουν μία σωματική ή ψυχική αναπηρία κ.λ.π. Ένα σκεπτόμενο άτομο θα δει πως το γεγονός αυτό δεν είναι δίκαιο! Αν κάθε οντότητα έχει μόνο μία ζωή στη Γη, πως θα εξελιχθεί και πως θα πλησιάσει το Θείο; Και αν αυτή η οντότητα πιστεύει ότι αυτή είναι η μοναδική ενσάρκωση της, βλέποντας την ανισότητα γύρω της θα θυμώσει, θα αναρωτηθεί... Υπάρχει δικαιοσύνη; Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι κάθε ψυχή έχει το δικαίωμα, μέσα από τις διαδοχικές της ενσαρκώσεις, να βιώσει διαφορετικές εμπειρίες και να εξελιχθεί. Να δοκιμαστεί η ανδρεία της, μέσα από κάποια μάχη, το αίσθημα της δικαιοσύνης, μέσα από μία ηγεσία και η ταπεινότητα, μέσα από τη φτώχεια ή την ανέχεια. Όλα, λοιπόν, έγκεινται στο κάρμα και εξέλιξη!

Παρακινούμενη από το θέμα μεταφέρω μια μικρή ιστορία...

 Κάποτε ο Carlos Castaneda βρέθηκε με τον Δον Χουάν σε μία πόλη του Μεξικού. Καθώς περπατούσαν στο δρόμο συνάντησαν κάποια άπορα παιδάκια, άλλα ζητιάνευαν και άλλα έκαναν δουλειές "του ποδαριού" για να επιζήσουν. Λέει τότε ο Castaneda στο δάσκαλο του "Αχ... πόσο τα λυπάμαι αυτά τα καημένα τα παιδάκια" και ο Δον Χουάν του απαντά "Αυτά, είναι πιο τυχερά από εσένα, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν πιο γρήγορα"! Στο Σύμπαν τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Όλα είναι αλληλένδετα! Πολλές φορές έρχονται ψυχές που έχουν διαλέξει να εξελιχθούν μέσα από "δύσκολες" εμπειρίες. Η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη είναι ευγενικά συναισθήματα. Όλοι δοκιμαζόμαστε! Και οι ψυχές που διάλεξαν τις "δύσκολες" αυτές εμπειρίες αλλά και οι άλλες που νιώθουν το αίσθημα της Συμπόνιας, που δεν μένουν ανεπηρέαστες από αυτές τις ψυχές.

 Πάνω σε αυτό το θέμα θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Άλλο η Συμπόνια και άλλο η Λύπη. Η Συμπόνια είναι απόρροια της Συμπαντικής, ανώτερης Αγάπης. Η Λύπη είναι απόρροια των γήινων μας συναισθημάτων. Οι σοφοί δάσκαλοι διδάσκουν ότι δεν επιτρέπεται να λυπόμαστε, γιατί έτσι αμφισβητούμε τη Θεία Θέληση και το Συμπαντικό σχέδιο της εξέλιξης της κάθε ψυχής στη Γη. Άρα, δεν έχουμε δικαίωμα να προσευχόμαστε για κάποιον, για να τον απαλλάξουμε από τα καρμικά του μαθήματα. Μπορούμε, όμως, να παρακαλέσουμε τη Συμπαντική Δύναμη να του δίνει φώτιση και κουράγιο να αντέξει τις δοκιμασίες της ζωής και μπορέσει να λάβει πιο γρήγορα τα μαθήματά του!

Η εξωτερική μας εμφάνιση επηρεάζεται από το κάρμα μας;

Η εξωτερική μας εμφάνιση, οι κλίσεις μας, τα ταλέντα μας, ακόμα και οι ιδιαιτερότητές μας είναι απόρροια της πορείας της ψυχής μας, μέσα από τις διαδοχικές της ενσαρκώσεις. Ειδικά, για την εξωτερική εμφάνιση, πιστεύω ότι υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι, το κατά πόσο η ψυχή έχει δουλέψει στον τομέα της αλαζονείας και του εγωισμού. Μία ψυχή που έχει ξεπεράσει πια τα δύο αυτά στοιχεία, στις επόμενες ενσαρκώσεις της η εμφάνισή της θα είναι αρμονική.

Η δεύτερη είναι, ότι μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να αποτελεί μέρος των μαθημάτων της ψυχής. Είτε είναι όμορφη, είτε "δυσαρμονική" η ψυχή θα δοκιμαστεί. Μία ψυχή με όμορφη εμφάνιση, μπορεί να προκαλέσει το φθόνο και τη ζήλια των άλλων ή να χρησιμοποιήσει την εμφάνιση αυτή για να προκαλέσει ή για να πετύχει προσωπικούς της σκοπούς. Μία ψυχή με "δυσαρμονική" εμφάνιση, πάλι μπορεί να προκαλέσει την απέχθεια ή τον περίγελο των άλλων ή να δείξει συναισθήματα ζήλιας, μνησικακίας κ.λ.π. Το ίδιο μπορεί να συμβεί, όταν η ψυχή μπορεί να ενσαρκωθεί με κάποιο φυσικό ελάττωμα ή να το αποκομίσει στην πορεία.

Με ποιον γνώμονα επιλέγεται η κάθε μας ενσάρκωση;

Ανάλογα το επίπεδο εξέλιξής μας, η επιλογή της ενσάρκωσης μας μπορεί να γίνει από τους Οδηγούς μας ή από εμάς τους ίδιους. Θα ήθελα να προσθέσω, επίσης, ότι πολλές φορές επιλέγεται μία κατάσταση από το Σύμπαν, για παραδειγματισμό ή για δοκιμασία. Ίσες ευκαιρίες δίδονται σε όλους τους ανθρώπους, γι' αυτό και η ατομική βούληση παίζει μεγάλο ρόλο! Στο χέρι μας είναι να δίνουμε Αγάπη, να συμπονούμε και να συμπαραστεκόμαστε στους άλλους, αν αυτοί μας το ζητήσουν... εκεί δεν γίνεται επέμβαση στο κάρμα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου