Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΡΟΝΟΣ

Ο Κρόνος θεωρείται ένας πολύ σημαντικός πλανήτης στην Καρμική Αστρολογία. Μαζί με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης, τον Ωροσκόπο και τα υπόλοιπα καρμικά μας σημεία, σηματοδοτεί την Καρμική μας ταυτότητα. Ανάλογα με το ζώδιο και τον Οίκο που βρίσκεται και με τις όψεις που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες μας, δείχνει αν έχουμε λάβει τα καρμικά μας μαθήματα και τι είδους εμπειρίες κουβαλάμε από το «παρελθόν» μας. Ας δούμε τώρα τις θέσεις του γενέθλιου Κρόνου μας και πως σχετίζονται με τις προηγούμενες ζωές μας.



ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ή ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι το άτομο σε προηγούμενες ζωές του ήταν μία δυναμική, αυθεντική και ξεχωριστή προσωπικότητα. Μπορεί να ήταν στρατηγός, πολεμιστής, αρχηγός μίας ομάδας, εξερευνητής ή ηγέτης. Η ανάμνηση αυτή του είναι έντονη σε αυτή τη ζωή, γι’ αυτό συνήθως προτιμά να αναλαμβάνει δράση, πρωτοβουλίες, να ανοίγει δικούς του δρόμους και να θέλει να ξεχωρίζει ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του, σε αυτή  του τη ζωή φοβάται έντονα να προβάλει την προσωπικότητά του και τις ιδέες του, διστάζει να ξεκινήσει κάτι το καινούργιο και γενικά γίνεται διστακτικό και αναποφάσιστο.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ή ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Το άτομο εδώ προέρχεται από ενσαρκώσεις στις οποίες επιζητούσε τα υλικά αγαθά, τις ανέσεις και τις απολαύσεις. Μπορεί να ήταν γαιοκτήμονας, τραπεζίτης, διαχειριστής χρημάτων, μαγαζάτορας, ζωγράφος ή έμπορος. Σε αυτή του τη ζωή έχει έντονη την επιθυμία να δημιουργήσει σταθερές καταστάσεις γύρω του οι οποίες να του παρέχουν ασφάλεια, χρήματα και καλή ζωή, γι’ αυτό συνήθως γίνεται καλός στο εμπόριο, στα οικονομικά κ.λ.π.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Σε αυτή την περίπτωση αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του, γίνεται επιφυλακτικό και συγκρατημένο, ειδικά στον οικονομικό τομέα. Δεν ξανοίγεται εύκολα εκεί και θέλει να δημιουργεί αποθέματα για να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ή ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Εδώ ο Κρόνος δείχνει ότι το άτομο έχει περάσει από ζωές γεμάτες με αλλαγές, μετακινήσεις, με ποικιλία παραστάσεων και διαφορετικές εμπειρίες. Μπορεί να ζούσε σε νομάδες, να ήταν πραματευτής, γυρολόγος, διανοούμενος, ερευνητής ή έμπορος. Σε αυτή του τη ζωή συνήθως αγαπάει το διάβασμα και έχει την ανάγκη να βρίσκεται και να δουλεύει με κόσμο και να μαθαίνει συνέχεια καινούργια πράγματα.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Το άτομο εδώ αν έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στις προηγούμενες ζωές του φοβάται τις αλλαγές και κάθε τι το καινούργιο και το διαφορετικό. Γενικά αποφεύγει να προβάλει και να διαδίδει τις ιδέες του και δεν επικοινωνεί εύκολα με τους ανθρώπους γύρω του.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ή ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ:  Το ζώδιο του Καρκίνου σχετίζεται με τη μητέρα, την οικογένεια, το παρελθόν και τη φιλοξενία. Το άτομο εδώ μπορεί να ήταν ξενοδόχος, εστιάτορας, αρχαιολόγος, ιστορικός, να είχε μεγάλη οικογένεια ή να έχει ζήσει σε μία μητριαρχική κοινωνία. Σε αυτή του την ζωή συνήθως προτιμά να εργάζεται μαζί με οικογενειακά του πρόσωπα και είναι αγαπητό και δημοφιλές στον επαγγελματικό του χώρο.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο εδώ έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του οι σχέσεις του με τα οικογενειακά του πρόσωπα μπορεί να είναι δύσκολες ή να μην αφήνει τον εαυτό ελεύθερο να δώσει αγάπη και ζεστασιά στους γονείς του, τα παιδιά του, στους συγγενείς του κ.λ.π.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ή ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι το άτομο έχει ζήσει τις προηγούμενες ζωές του μέσα στην πολυτέλεια, με «τιμές και αξιώματα» ή αποτελούσε αντικείμενο προσοχής. Μπορεί να ήταν ευγενής, βασιλιάς ή βασίλισσα, ηθοποιός του θεάτρου, καλλιτέχνης και παιδαγωγός. Σε αυτή του τη ζωή συνήθως του αρέσει να ξεχωρίζει, να προβάλει τα ταλέντα του και τις ικανότητές του, τόσο στη δουλειά του όσο και στην κοινωνία.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στοπ αρελθόν του σε αυτή του τη ζωή φοβάται να προβάλει τις κλίσεις του, τα ταλέντα του και την προσωπικότητά του και προτιμά να μένει στο προσκήνιο. Πολλές φορές μπορεί να έχει δυσκολίες στις σχέσεις του με παιδιά.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Η θέση του Κρόνου εδώ δείχνει ότι το άτομο στις προηγούμενες ζωές του έχει διακριθεί στην κοινωνία μέσα από τη δουλειά του, το μυαλό του και την εργατικότητά του. Μπορεί να ήταν έμπορος, μαθηματικός, γιατρός, λογιστής, μαραγκός ή να πρόσφερε διάφορες υπηρεσίες. Σε αυτή του τη ζωή συνήθως θέλει να νιώθει χρήσιμος, γι’ αυτό και διαλέγει επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά και την εξυπηρέτηση.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Το άτομο εδώ αν έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του μπορεί να γίνει εργασιομανές ή να δείχνει υπερβολική ανησυχία για την υγεία του και τη φυσική του κατάσταση. Μπορεί να έχει ψυχοσωματικές ενοχλήσεις αν πιεστεί ή αν αγχωθεί. 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ή ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟ  ΖΥΓΟ: Εδώ ο Κρόνος δείχνει ότι το άτομο προέρχεται από ενσαρκώσεις στις οποίες κυριαρχούσε η αρμονία, η αισθητική, η δικαιοσύνη και η ομορφιά. Μπορεί να ήταν ζωγράφος, αρχιτέκτονας, διπλωμάτης, ευγενής, μουσικός, τροβαδούρος ή νομικός. Σε αυτή του τη ζωή τον έλκουν έντονα αυτά τα επαγγέλματα. Γενικά τον ευνοούν οι συνεργασίες και συνήθως διαπρέπει στον καλλιτεχνικό και τον δικηγορικό χώρο.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στις προηγούμενες ζωές του μπορεί να γίνεται αναποφάσιστο ή να έχει προβλήματα στις σχέσεις του με τους άλλους, στις συνεργασίες του ή στο γάμο του. Συνήθως διαλέγει για συντρόφους «μητρικές» ή «πατρικές» φιγούρες.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ή ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Η θέση εδώ του Κρόνου δείχνει ότι το άτομο στις προηγούμενες ζωές του έχει ασχοληθεί με τον μυστικισμό, την έρευνα, το παράδοξο ή με τα χρήματα των άλλων. Μπορεί να ήταν αλχημιστής, μάγος, μυστικοσύμβουλος, γιατρός, τοκογλύφος ή ιερομάντης. Σε αυτή του την ζωή συνήθως διαπρέπει στην ιατρική, στην εργαστηριακή έρευνα, στην ψυχολογία, στη μεταφυσική ή στον ασφαλιστικό τομέα.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Εδώ αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά του, απομονώνεται και γενικά δεν θέλει να έχει ανάγκη κανέναν. Επίσης, επιδιώκει να κάνει πολλά χρήματα στη ζωή του σε περίπτωση που του έχουν λείψει παλιά. 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ή ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι το άτομο προέρχεται από ενσαρκώσεις που το βοήθησαν να αναπτύξει το πνεύμα του και να διευρύνει τους ορίζοντές του, μέσα από τη γνώση, την έρευνα, τα ταξίδια κ.λ.π. Μπορεί να ήταν διανοούμενος, ρήτορας, ιερέας, εξερευνητής, δάσκαλος, νομικός, ή φιλόσοφος. Σε αυτή του τη ζωή νιώθει έντονα την ανάγκη να διακριθεί και να καταξιωθεί στην κοινωνία μέσα από πνευματικότητα, τη μόρφωση, τις σπουδές του κ.λ.π.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του σε αυτή του ζωή φοβάται να ανοίξει τα φτερά του, να προβάλει τις ιδέες του ή να ξεχωρίσει στο χώρο του. Επίσης, αποφεύγει, τις μετακινήσεις και τα μακρινά ταξίδια, ειδικά αυτά με το αεροπλάνο.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ή ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Η θέση του Κρόνου εδώ δείχνει ότι το άτομο σε προηγούμενες ζωές του είχε αποκτήσει φήμη, δόξα και ένα καλό όνομα στην κοινωνία. Μπορεί να ήταν γιατρός, δικηγόρος, ένας φορέας εξουσίας (πολιτικής ή στρατιωτικής), ένας υπάλληλος του κράτους, ή να είχε δική του δουλειά. Σε αυτή του τη ζωή είναι φιλόδοξο, πειθαρχημένο, ανεξάρτητο και συνήθως διαλέγει επαγγέλματα που θα του εξασφαλίσουν πρόοδο και άνοδο και καταξίωση.

ΑΡΝΤΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Σε αυτή την περίπτωση αν το άτομο είχε αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του σε αυτή τη ζωή μπορεί να έχει δύσκολες σχέσεις μετ ον πατέρα του, να πιεστεί να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που δεν του αρέσει ή να αποφεύγει κάθε είδους ευθύνες και υποχρεώσεις.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ή ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι το άτομο στις προηγούμενες ζωές του ήταν ελεύθερο,ανεξάρτητο ή είχε πάει κόντρα σε κάποιες κατεστημένες αξίες και καταστάσεις. Μπορεί να ήταν επαναστάτης, πολιτικός, ιδεολόγος, εφευρέτης, επιστήμονας, αστρολόγος ή ερευνητής. Σε αυτή του τη ζωή συνήθως διαλέγει ασυνήθιστα και πρωτοποριακά επαγγέλματα ή αυτά που σχετίζονται με την τεχνολογία, τα κοινά,την πληροφορική κ.λ.π.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Εδώ, αν το άτομο είχε αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν του σε αυτή του ζωή μπορεί να έχει δύσκολες σχέσεις με τους φίλους του, να φοβάται να ακολουθήσει κάθε τι καινούργιο και μοντέρνο, να προβάλει τιςι δέες του και γίνεται συντηρητικό και αντικοινωνικό.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ ή ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ ή ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ: Η θέση του Κρόνου εδώ δείχνει ότι το άτομο προέρχεται από ενσαρκώσεις στις οποίες είχε υποφέρει ή θυσιαστεί για τους άλλους, για την πίστη του και για τα ιδανικά του. Μπορεί να ήταν ιερωμένος, συγγραφέας, ποιητής, χορευτής, καλλιτέχνης, γιατρός, ιερομάντης κ.α. Σε αυτή του τη ζωή τον έλκουν συνήθως τα φιλολογικά, τα ιατρικά ή τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και αυτά που έχουν να κάνουν με την προσφορά προς το συνάνθρωπο.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Αν το άτομο σε προηγούμενες ζωές του έχει ζήσει αρνητικές εμπειρίες  μπορεί να νιώθει ενοχές, πανικό και να αυτοτιμωρείται. Συνήθως είναι διστακτικό, φοβάται να ανοίξει τα φτερά του, να πετύχει και να δείξει τις κλίσεις του και τα ταλέντα του στην κοινωνία.

Copyright: Μάρω Ιωαννίδου

(Τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της μελέτης ανήκουν στη Μάρω Ιωαννίδου. Για να αναδημοσιεύετε σε άλλο δημόσιο μέσο μέρος αυτή τη δημοσίευση θα πρέπει να αναφέρετε ρητά το ονοματεπώνυμο του ωσάνω μελετητή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου